Ağaç ve orman vatanın süsü, canlıların nefesi ve sağlığın yegane garantisidir.

Bu sebeple ağaç dikmek Yüce Dinimizde ibadet sayılmıştır. Dinimizde insanların faydalanması için yapılan her iş ibadettir. Dikilen her ağaçtan, ekilen her mahsulden kurt, kuş, insan bütün canlılar faydalanır. Bütün canlıların nefes kaynağı ormanları koruyup, geliştirerek geleceğe daha yeşil bir dünya bırakmak her bir ferdin asli görevlerindendir.

Toprağa emanet edilmiş bir ağaç, mahalleye, semte, şehre hatta topluma ve bütün insanlığa emanet edilmiş bir değerdir.

Türkiye Diyanet Vakfı, bir yandan ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında; eğitimden hayır ve sosyal hizmetlere hayata dokunan her alanda faaliyet yürütürken bir yandan da çevreye, yeşile yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir.

“Sizden herhangi biriniz kıyamet kopuyor olsa dahi elindeki fidanı diksin” (Riyâzü’s-Sâlihîn, 225) diyen bir Peygamberin ümmeti olarak kaybettiğimiz orman varlığımızı yeniden kazanmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir ülke bırakmak için Türkiye Diyanet Vakfımız “1 İyilik 1 Fidan” kampanyası başlattı. Bizler de İzmir Bornova Koleji ve Ankara TDV Ferda Koleji olarak bu kampanyaya en güçlü şekilde destek olmayı ve bu vesile ile öğrencilerimizin zihin dünyasında ağaç dikmek ile ibadet etmek kavramları arasında anlamlı ilişkinin kurulmasını hedefliyoruz.

Sizlerden gelecek ağaç dikim ücretleri Kurucu Temsilcimiz, Okul Yöneticilerimiz ve öğrencilerimizden oluşan bir heyetle toplu bir şekilde Türkiye Diyanet Vakfı’na teslim edilecek olup, ağaç dikim esnasında öğrencilerimizden bir heyetin eşlik etmesi talep edilecektir.

Mevlid-i Nebi haftasına denk gelen bu özel çalışmamıza son başvuru günü 5 Kasım olarak belirlenmiştir. Başvuru için sınıf öğretmenlerimize ulaşmanızı rica ediyoruz.